UG Pištaljka u projektu “Starost nije hendikep”

15. Januar 2016.

Udruženje građana “Pištaljka” je u 2015. godini za potebe TV serijala “Starost nije hendikep”, sprovela monitoring i mapiranje problema starih osoba u Srbiji.

Udruženje građana “Pištaljka” je u 2015. godini za potebe TV serijala “Starost nije hendikep”, sprovela monitoring i mapiranje problema starih osoba u Srbiji.

Reč je o prvom serijalu o starim licima u Srbiji kroz projekat koji je posredstvom IST Mediasufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja, a preko Udruženja građana “Pištaljka” finansijski pomogao OEBS – misija u Srbiji.

Emisije su snimljene u HD formatu, i emitovale su ih RTV “Bor”, TV “Kanal M” Paraćin, TV “Valjevo Plus“, TV “Info Puls” – Vranje i TV “Homolje” iz Žagubice.

Autori emisije su Saša Trifunović i Vidak Maslovarić, a sagovornici Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Dr Miloš Nemanjić, predsednik gerontoloiškog društva Beograda, Nataša Todorović, psiholog, Dr Dragana Dinić, sekretar gerontološkog društva Srbije, Dr Lidija Kozarčanin, potpredsednica Gerontološkog društva Srbije, Mr Nadežda Satarić, rukovodilac udruženja AMITY, Dr Dika Kajević, direktor sektora za medicinsko veštačenje PIO, Dr Ranđel Petrović, fizijatar i balneoklimatolog, kao i nekoliko socijalnih radnika.

Jedna od emisija predstavlja paralelno istraživanje Španija – Srbija, o kontroli staračkih domova. Relizaciju ovog istraživanja pomogao je Britanski savet u Srbiji.

Emisije možete pogledati u nastavku:

Trejler
Siromaštvo
Diskriminacija
Strategija o starima
Aktivno starenje
Domovi za stare u Srbiji
Banjska lečišta
Kontrola domova za stare, uporedna analiza Španija - Srbija