Pištaljka u projektu “Starost nije hendikep”

Udruženje građana “Pištaljka” je u 2015. godini za potebe TV serijala “Starost nije hendikep”, sprovela monitoring i mapiranje problema starih osoba u Srbiji.

Reč je o prvom serijalu o starim licima u Srbiji kroz projekat koji je posredstvom IST Mediasufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja, a preko Udruženja građana “Pištaljka” finansijski pomogao OEBS – misija u Srbiji.

Emisije su snimljene u HD formatu, i emitovale su ih RTV “Bor”, TV “Kanal M” ParaćinTV “Valjevo Plus“, TV “Info Puls” – Vranje i TV “Homolje” iz Žagubice.

Autori emisije su Saša Trifunović i Vidak Maslovarić, a sagovornici Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Dr Miloš Nemanjić, predsednik gerontoloiškog društva Beograda, Nataša Todorović, psiholog, Dr Dragana Dinić, sekretar gerontološkog društva Srbije, Dr Lidija Kozarčanin, potpredsednica Gerontološkog društva Srbije, Mr Nadežda Satarić, rukovodilac udruženja AMITY, Dr Dika Kajević, direktor sektora za medicinsko veštačenje PIO, Dr Ranđel Petrović, fizijatar i balneoklimatolog, kao i nekoliko socijalnih radnika.

Jedna od emisija predstavlja paralelno istraživanje Španija – Srbija, o kontroli staračkih domova. Relizaciju ovog istraživanja pomogao je Britanski savet u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *